disPLACE

disPLACE
Joan Magrané & Raquel García-Tomás

UNA ÒPERA SOBRE LES CASES, LES PERSONES i ELS DESNONAMENTS

disPLACE són dues històries sobre un mateix espai o la història d’un mateix espai a través de dues parelles de persones: els que hi viuen ara i els que hi vivien abans. Dues històries separades en el temps però connectades per l’espai: un pis al centre de la ciutat de Barcelona.

disPLACE és una òpera de petit format a càrrec dels joves compositors Raquel García-Tomàs i Joan Magrané Figuera, amb llibret de la dramaturga Helena Tornero.

L’obra és una producció del festival Musiktheatertage Wien amb Òpera de Butxaca i Nova Creació de Barcelona, que van encarregar a l’autora un llibret a partir del tema de la gentrificació.

L’encàrrec era escriure dues històries que tractessin el mateix tema des de dues perspectives diferents, ja que cadascuna d’elles seria musicada per un compositor diferent. L’autora va optar per escriure dues històries separades en el temps però connectades per l’espai on es desenvolupen: un pis al centre de la ciutat de Barcelona.

La gentrificació és una problemàtica que afecta a milers de barris a ciutats de tot el món, essent la ciutat de Barcelona un dels casos on la situació s’agreuja per l’especulació immobiliària, la llei hipotecària, la crisi econòmica i les contradiccions que planteja el model turístic de ciutat fins ara vigent.

Música: Raquel García-Tomás i Joan Magrané Figuera

Llibret: Helena Tornero

Estrena / Festival Musiktheatertage Wien l’1 de setembre de 2015 / Arts Santa Mònica (Barcelona) 21 i 22 de desembre de 2016  / Teatros del Canal Sala Negra del 17 al 19 de febrer 2017 – en col·laboració amb el Teatro Real de Madrid.

Músics: Ensemble PHACE (Viena) Sophia Goidinger-Koch i Barbara Riccabona

Cantants: 

Elena Copons (soprano) 

Sébastien Soules (baríton)

Actor: Benedek Nagy

Direcció escènica: Peter Pawlik

Direcció musical: Vinicius Kattah

Escenografia: Alexandra Burgstallter

Disseny de llums: Harald Michlits

Idea i coordinació: Georg Steker

Fotògraf: Josep Aznar

Idioma: català i anglès (amb sobretitulació) / Durada: òpera en dos actes de 30 minuts, amb entreacte

Amb el suport de l’Arts Santa Mònica, Teatros del Canal, Teatro Real, Ajuntament de Barcelona, Foro Cultural d’Àustria-Wien Kultur

Amb la col·laboració: Institut Ramon Llull.
Patrocinador: Sercotel Ámister Art Hotel
Editorial: Mondigromax, cultius de cultura 

SALA DE PREMSA