23.12.2019 reconeixement

II PREMIS ÒPERA XXI

El Premi Millor Iniciativa de Foment de la Lírica és per Òpera de Butxaca i Nova Creació (OBNC), que acaba de celebrar els seus 25 anys en l’escena cultural.

El jurat dels premis ha reconegut la seva tasca en l’estrena absoluta, al març de 2019, de l’òpera Je suis narcissiste, amb música de Raquel García-Tomás i llibret d’Helena Tornero, en un muntatge de Marta Pazos amb direcció musical de Vinicius Kattah, en coproducció amb el Teatre Real de Madrid, al Teatro Español i el Teatre Lliure. A més del seu treball per a la promoció de la nova creació, amb l’estrena de l’òpera de cambra del jove compositor Joan Magrané, Diàlegs de Tirant i Carmesina, que es va estrenar al juliol de 2019 al Festival de Peralada, en coproducció amb el Gran Teatre de Liceu, en una proposta signada per Frances Prat en el musical i per Marc Rosich en la direcció escènica, amb Jaume Plensa com a encarregat de l’espai escènic.

L’objectiu central d’OBNC és promoure la nova creació operística, potenciar l’emergència de nous compositors, llibretistes i dramaturgs, així com músics i cantants que emmarquin els seus treballs en la creació contemporània.

Sota el nom d’Òpera XXI, al febrer de 2005 es va constituir l’Associació de Teatres, Festivals i Temporades Estables d’Òpera a Espanya. Des del seu naixement, l’entitat es va marcar una “clara vocació” d’aconseguir un model cultural operístic obert i participatiu, adaptat a les necessitats i audiències de segle XXI.