Òpera

Go, Aeneas, Go!

“Go, Aeneas, Go!”, la nova òpera de cambra de Òpera de Butxaca i Nova Creació, estrenada el passat  14 de maig del 2014 a la Russisches Haus der Wissenschaft und Kultur de Berlín es podrà veure el  proper novembre al Teatre Lliure de Barcelona, després de la breu temporada a la Neuköllner Oper de Berlín, aquesta cop conjuntament amb “Dido & Aeneas Reloaded”.

Es tracta d’una continuació de l’anterior projecte del Col·lectiu Spin Off, “Dido & Aeneas Reloaded”, aquest cop amb llibret i música originals, però que es basa en la idea d’un Aeneas modern, que recorre la Unió Europea buscant crear un altre imperi.

El tenor Joan Ribalta és l’encarregat d’encarnar a Aeneas, acompanyat per la mezzo Anna Alàs i Jové que dóna veu a les mil cares de la burocràcia europea. Amb ells estaran la cellista Cèlia Torres i el clarinetista Christian Vogel, així com música electrònica i video-creació.

“Go, Aeneas, Go!” és un projecte premiat pel “Berliner Opernpreis 14 von Neuköllner Oper und GASAG”, permi berlinés a la nova creació operística que dona suport a creadors emergents perquè puguin produir una òpera a la Neuköllner Oper.